Registreren Klantenservice

Medewerker Productinformatie

Het Digital Excellence Center van Saint-Gobain bestaat uit een gepassioneerd development en marketing team die samen de afdeling E-Business vormen. Gezamenlijk werken zij aan het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van state-of-the-art digitale oplossingen zodat onze klanten eenvoudiger zaken met ons kunnen doen. Als medewerker Product Informatie Management (PIM) ben jij onze specialist in content in de breedste zin van het woord!

Beeld bij de baan van medewerker Product Informatie Management (PIM)
Galvano beschikt over een verrijkte productdata, die onze klanten en medewerkers in staat telt om snel het juiste product te vinden, geen fouten te maken en niets te vergeten. Als Medewerker PIM onderhoud en verrijk je de productinformatie in ons PIM systeem. Daarnaast bewaak je de kwaliteit van de informatie. Je bent met name bezig met het genereren van hoogwaardige content, waardoor de producten online goed gevonden worden en de klant een prettige ervaring beleeft. De content beperkt zich niet alleen tot teksten, maar we willen de klant alle informatie geven, zodat hij de juiste producten kan adviseren en selecteren. Bovendien willen we ook zorgen dat de klant de aangeschafte materialen kan monteren en (verplichte) documentatie beschikbaar is. Dit lukt jou doordat je met jouw sociale vaardigheden je gaat bezig houden met:

 • Aanmaken en onderhouden van (nieuwe) artikelen en artikelkenmerken in ons PIM systeem.
 • Het aanmaken en onderhouden van artikelgerelateerde leveranciersgegevens en logistieke gegevens.
 • Het inrichten van voor goede cross- en upselling en benodigde artikelen voor de installatie van de producten.
 • Bewaken van de kwaliteit en de volledigheid van de productinformatie en opsporen van structurele verbeteringen.
 • Analyseren van resultaten waarbij je altijd op zoek gaat naar vernieuwende kansen en mogelijkheden.

Jouw werkplek
Lang, lang geleden, om precies te zijn in het jaar 1665, is Saint-Gobain opgericht. Anno nu is Saint-Gobain actief met meer dan 200.000 medewerkers, in maar liefst 67 landen. Het bedrijf behoort tot de top 100 industriële bedrijven wereldwijd. 

Saint-Gobain Building Distribution Benelux maakt deel uit van Saint-Gobain. Verdeeld over 6 werkmaatschappijen, werken er bij ons zo’n 1.250 collega’s. Vrouwen en mannen. Jong en oud. Met elkaar zorgen we dat Saint-Gobain 1 van de belangrijkste toeleveranciers van bouwmaterialen aan de professionele bouwwereld in de Benelux is. En blijft.

Je werkt in Eindhoven, het technologische hart van Brabant. Het kantoor is gevestigd langs de A2. Hier vind je geen pakkencultuur. Wel vind je er korte lijnen, wendbaarheid en een open, betrokken cultuur. Of zoals we dit zelf ook weleens omschrijven: ‘het voelt elke keer weer alsof je thuiskomt bij je vrienden’. Handelend als een ondernemer, staan we dicht bij onze klanten en is stilstaan dús geen optie. 

Zo willen we bij Saint-Gobain Building Distribution Benelux, in een wereld die continu en razendsnel beweegt, bouwen aan onze toekomst. Aan de toekomst van de wereld, van onze organisatie en aan jouw toekomst.

Dit breng je mee
Dat je over een flinke dosis initiatief, ambitie en passie beschikt, is bij Saint-Gobain vanzelfsprekend! Je werkt zorgvuldig, werkt graag naar resultaten toe en bent communicatief sterk. Ook zien we bij jou terug:

 • Graag een afgeronde opleiding op MBO+/HBO niveau.
 • Technische achtergrond met een aantal jaren werkervaring in de installatietechniek als bijvoorbeeld werkvoorbereider of calculator.
 • Kwaliteit leveren is voor jou een vanzelfsprekendheid.
 • MS Excel of Access beheers je goed: je kunt bestanden op inhoud met elkaar vergelijken en van daaruit actie ondernemen.
 • Je hebt er plezier in om klanten te helpen hun winkelmandje te laten vullen.
 • Kennis van en/of affiniteit met de installatiebranche is noodzakelijk.
 • Affiniteit met en actuele kennis over E-commerce is een pré.

Dit kan je van ons verwachten
Saint-Gobain Building Distribution Benelux is 1 van de werkmaatschappijen die valt onder de grote, internationale organisatie Saint-Gobain. In 2016, 2017 en 2018 is Saint-Gobain uitgeroepen tot Top Employer in Nederland. We bieden goede arbeidsomstandigheden, koesteren talent en ontwikkelen op alle niveaus van de organisatie. We staan er om bekend dat we ons personeelsbeleid continu doorontwikkelen en optimaliseren. Voor deze baan van medewerker PIM bij Saint-Gobain Building Distribution Benelux komt hier nog eens bovenop:

 • Afwisseling, zelfstandigheid en talentvolle en ambitieuze collega’s die veel waarde hechten aan een perfecte, onderlinge samenwerking.
 • Ruimte om zelfstandig te werken met een hoge mate van verantwoordelijkheid.
 • Bijdragen aan onze groeistrategie.
 • Iedere dinsdag en donderdag gratis fruit.
 • Jaarlijks FiscFree. Hiermee kan je korting op een tablet/laptop, fiets, weekendje weg of fitness-abonnement regelen.
 • Een keuken die jij kan gebruiken om de beste lunches te maken.
 • Collega’s die tussen de middag een wandeling gaan maken en waarbij jij kan aanhaken.
 • Een gezellige zomer- en winterborrel met al jouw collega’s.        

Deze vacature vraagt om jouw (re)actie
Wil jij werken bij een Top Employer en Saint-Gobain Building Distribution Benelux versterken als medewerker Product Informatie Management in Eindhoven? Zie jij bovendien de uitdaging die een wereldwijde multinational te bieden heeft? Laat het ons weten en reageer direct via onze recruitment website.

We vragen goede medewerkers PIM om rechtstreeks te solliciteren. Reacties van uitzendbureaus en werving- en selectiebureaus nemen we niet in behandeling.