Onze diensten, uw gemak

Ons bestaansrecht is dat we klanten helpen de slagvaardigheid en het rendement van hun bedrijf te vergroten. We doen dat onder andere met een slim dienstenpakket, dat elke klant op de maat van zijn/haar bedrijf kan snijden.

Badkamerlogistiek

Logistiek is een kernfunctie. In ons centraal distributiecentrum in Eindhoven - ruim 20.000 m2 vloeroppervlak - beleveren dagelijks bijna 75 medewerkers honderden klanten in Nederland en België. Proces en planning staan centraal. Daardoor kunnen we een zeer hoge uitlevergraad bieden en ruime mogelijkheden tot levering op klantspecificatie.

Bestellen
U kunt uw orders voor levering op de volgende werkdag tot 17:00 uur doorgeven aan de verkoop binnendienst en digitaal tot maar liefst 21:00 uur. U kunt ook dagelijks van 07:30 tot 17:00 uur bestellen aan de afhaalbalie in het logistiek centrum. Tot 17:00 uur van dezelfde dag zijn bestellingen uit het voorraadassortiment op te halen aan de balie bij ons logistiek centrum.

Verpakken
Het verpakken van de goederen vindt normaliter plaats per zending (stop of adres). Om te borgen dat álle producten goed op de werkplaats arriveren, hebben we in eigen beheer slimme verpakkingsoplossingen ontwikkeld, zoals de befaamde badenpallet en de omdoos. Dit geeft minder palletvolume en minimaliseert de kans op transportschade.

Badkamerlogistiek

Leveren
Galvano levert een complete badkamer naar keuze ineens of via uitgestelde leveringen in delen. Galvano beheert indien gewenst de voorraad voor projecten zodat u dat niet hoeft te doen. Het vrachtwagentransport vindt grotendeels plaats met vaste chauffeurs per route, waardoor deze de goederen en de klanten door en door kennen.

Afleverservice op locatie
We bezorgen uw bestelling waar u deze hebben wilt. Op uw verzoek komt de chauffeur met een bijrijder om de levering vlekkeloos en voor u ongestoord te laten verlopen.

Postzending/koerier
Kleinere pakketten worden aangeboden via pakketdienst. Indien gewenst worden goederen op de dag van bestelling met een koerier bezorgd op elke plaats in Nederland.

Dagdeellevering
Bij bestelling kunt u aangeven op welke dag u wat geleverd wilt hebben, op welk dagdeel – ook zaterdag - en op welk adres.

Afstapelservice
Op verzoek stapelen we producten op de werklocatie in de ruimte af en nemen de emballage weer mee retour.

Levering op afhaalpunten
Op verzoek bezorgen we orders op één van de ruim 2.000 PostNL afhaalpunten in Nederland. Grote, zware en/of breekbare goederen kunnen we bezorgen op een van de I-pickup afhaalpunten in Nederland. Voordeel van deze service: particulieren hoeven niet meer thuis te wachten op een levering.

Elektronisch zakendoen

Galvano heeft altijd het voortouw genomen in digitaal zakendoen. Nog voor dat het world wide web in Nederland bestond kon er al volop elektronisch besteld worden bij Galvano. Dankzij praktische oplossingen voor klanten ontvangen we inmiddels zo’n 90% van alle bestellingen digitaal, via onze website, app en gekoppelde softwarepakketten. Daardoor boeken onze klanten forse tijdwinst terwijl de foutkans sterk is afgenomen. Het milieu is blij met de daling van het papierverbruik. Daarnaast hebben we meer mogelijkheden om de persoonlijke ondersteuning te bieden daar waar gewenst of van toegevoegde waarde. Onze website staat centraal in onze E-business aanpak. Gemaakt om gemakkelijk en snel elektronisch te bestellen uit de elektronische catalogus met uitgebreide en adequate informatie per artikel. Afnemers kunnen er onder andere hun orders, offertes en opdrachten inzien, levertijden achterhalen, facturen raadplegen en reclameren.

Snelle app

Met de Galvano app hebt u alle functionaliteiten die u van onze website gewend bent bij de hand. In één oogopslag vindt u alle informatie die u wenst: voorraad-, prijs- en artikelinformatie, documenten, koppelartikelen, onderdelen, etc. U kunt direct bestellen, het laatste nieuws lezen en contactgegevens opzoeken! Uiteraard is de informatie in de App altijd actueel en worden bestellingen direct verwerkt, net als op de website.

De Galvano App is beschikbaar voor Apple en Android smartphones en tablets. Download ‘m in de Apple App store of Google Play store. Voor alle andere toestellen, zoals Windows of Blackberry smartphone, is er een mobiele website: m.galvano.nl.

Andere tijdbesparende E-diensten zijn:

Het Galvano Offerte- en OrderProgramma (GOOP)
Een compleet showroomprogramma, dat geschakeld is met offertes, orders, (internet-)bestellingen, afleveringen en facturering.

E-Shop koppeling
Koppeling van de online catalogus op galvano.nl met het administratieve softwaresysteem van de afnemer. Daardoor is de krachtige zoek- en selectiefunctie van Galvano ook in het eigen softwarepakket te gebruiken.

De Productconfigurator
Praktische tool om in een handomdraai een badmeubel te configureren in 3D. Het ontwerp genereert een stuklijst die als bestellijst kan dienen of over te nemen is in de administratieve software.

Galvano App op Iphone

De Catalogusgenerator
Afnemers bouwen met de catalogus generator hun gepersonaliseerde productcatalogus, geheel in de eigen huisstijl, al dan niet voorzien van merk- en serie-informatie en prijzen.

Het montageboek
Van elke order kan de afnemer met één druk op de knop een volledig montageboek samenstellen, waarin van elk onderliggend product relevante tekeningen en montage-instructies worden getoond.

Koppelartikelen
Altijd compleet door onze slimme aanbevelingen van gekoppelde artikelen die ervoor zorgen dat je belangrijke bijbehorende artikelen niet vergeet te bestellen. Hierdoor is de bestelling compleet en kan de installatie zonder onnodig oponthoud worden uitgevoerd.

Training en onderwijs

Hoe deskundiger de showroommedewerker, des te groter de kans op een succesvolle verkoop. We ondersteunen onze klanten graag door hun beginnende showroommedewerker kosteloos een training Basiskennis Sanitair aan te bieden. In deze trainingen reiken we elementaire kennis aan over het samenstellen van badkamers; zowel op het gebied van techniek als op het gebied van vormgeving. Deze kennis maakt de showroommedewerker sneller productief en is een service van ons aan onze klanten. Daarnaast streven we ernaar om in samenwerking met onze partner leveranciers extra kennis aan te dragen voor actuele vraagstukken en kansen, zoals bijvoorbeeld legionellabestrijding.

Panelen training

Showroom

Onze moderne showroom in Eindhoven presenteert een ruim aanbod badkamers, van standaard tot luxe. Naast complete badkameropstellingen bevat de showroom kleine toilethoekjes, losse meubelopstellingen, accessoirepanelen en tegelpresentaties. Onze showroomadviseurs adviseren afnemers en hun klanten en brengen hen op de hoogte van de laatste trends. Desgewenst maken onze medewerkers op basis van de geïnventariseerde eisen en wensen een offerte, die door de afnemer eenvoudig in de eigen huisstijl is over te nemen en uit te brengen. In zulke gevallen nemen we een belangrijk deel van het verkooptraject van onze professionele afnemers over, zodat zij hun tijd en aandacht maximaal kunnen besteden aan het realiseren van badkamers. De verkoop van producten verloopt uitsluitend via onze klanten.

Galvano showroom

Showroom voor nieuwe bewoners woningbouwprojecten

Onze showroom wordt eveneens ingezet als centraal badkamerpunt voor de nieuwe bewoners van woningbouwprojecten. In onze showroom kan men meer informatie verkrijgen over het basispakket als ook over het vooraf bepaalde kopers keuzen assortiment. Ook dan geldt dat de verkoop van producten uitsluitend via onze klanten verloopt. Hetzelfde geldt wanneer consumenten op eigen initiatief onze showroom bezoeken.

Showroom, voor installateurs zonder

We bieden installateurs zonder eigen showroom de mogelijkheid onze showroom te gebruiken alsof deze van hen is. Deze afnemers kunnen op afspraak het gebruik van onze showroom reserveren om met hun klanten te overleggen over de mogelijkheden. Neem eens een kijkje op onze showroompagina op deze site waar uw klanten bijvoorbeeld worden voorbereid voor hun afspraak met een van onze adviseurs.