Verwarmingspanelen van RAIO: nieuw en exclusief verkrijgbaar bij Galvano

06-10-2021
De markt van verwarming is volop in ontwikkeling, met RAIO biedt Galvano verwarmingspanelen met grafeentechnologie. De warmte wordt van stroom via een halfgeleidermateriaal (koolstof) omgezet in een warmte straling. De koolstof geleidt de warmte zo goed dat het een besparing kan opleveren van 30% tot wel 70% (in een goed geïsoleerde woning). Dat biedt mooie vooruitzichten voor de toekomst!

Voor optimale werking van de verwarmingspanelen wordt aangeraden om het paneel aan het plafond te bevestigen. Zo blijft er genoeg ruimte over in de badkamer voor al het andere sanitair. De panelen zijn standaard in RAL 9010 verkrijgbaar (dit past bij de meeste plafonds) maar zijn op aanvraag (afname vanaf 10 stuks) ook verkrijgbaar in andere RAL kleuren. 

Twee formaten, eenvoudige installatie
RAIO heeft een inbouw- en een opbouwmodel. Het oppervlak van het inbouwmodel kan gelijk lopen met plafond of wand. De RAIO 1 is 119,3x59,3 cm, de RAIO 2 is 59,3x59,3 cm. De totale dikte van beide panelen is 4,75 cm. Daarvan wordt 2 cm in beslag genomen door het montageframe. Het frame is van gepoedercoat aluminium, net als de behuizing van het paneel. De RAIO 1 is geschikt voor ruimtes met een oppervlak van 18-20 m2, de RAIO 2 voor ruimtes van 8-10 m2. RAIO panelen worden zonder stekker direct aangesloten op de voeding. De installatie is eenvoudig uit te voeren door één persoon. Alle montageonderdelen (zoals de voedingskabel en de thermostaat ontvanger) vallen binnen het montageframe. 

Slimme aansturing
Er is een programmeerbare draadloze thermostaat (RAIO T1), een radiografische thermostaat met app functie (RAIO T2) en een Smarthome pakket om per app meerdere thermostaten tegelijk te bedienen (RAIO T3). Voor het Smarthome pakket is de RAIO G3 Gateway nodig en onzichtbaar binnen het montageframe te bevestigen RAIO Smart relais.

Bekijk hier het gehele RAIO assortiment, exclusief verkrijgbaar bij Galvano.