Registreren Klantenservice

Uponor S-Press PLUS: de nieuwe generatie koppelingen voor meerlagenleidingen

03-04-2019

Maak kennis met S-Press PLUS: een oplossing voor het creëren van permanent dichte leidingverbindingen. Het nieuwe koppelingensysteem S-Press PLUS van Uponor vervangt de bestaande S-Press en PPSU-koppelingen en combineert het beste van beide bestaande koppelingen in één unieke perskoppeling voor drinkwater- en verwarmingssystemen. 

De nieuwe perskoppeling is uitgerust met geoptimaliseerde eigenschappen die de planning en verwerking op de bouwplaats verder vereenvoudigen.


Robuust
De nieuwe koppeling is bestand tegen sterke mechanische krachten. In de praktijk van de bouwplaats laten de koppelingen zien waartegen ze bestand zijn. Dit komt omdat de robuuste koppelingbehuizing en de vast verbonden pershulzen, van roestvrij staal, een stabiele eenheid vormen die bestand is tegen een val zonder schade.
 
Zekerheid
De S-Press PLUS koppelingen maken met een controle duidelijk of een verbinding al geperst is of niet. Zichtvensters in de roestvrijstalen pershulzen zorgen voor een eenvoudige controle van de insteekdiepte van de leiding voordat deze geperst wordt. Ze zijn ommanteld met een folie die, afhankelijk van de afmeting, een kleurcodering heeft. Na het persen kan deze eenvoudig worden verwijderd. Hierdoor biedt de koppeling een dubbele perscontrole naast de ‘ongeperst niet dicht’-functie. 
 
Eenvoudig
De koppelingen kunnen verwerkt worden zonder vooraf ontbramen of kalibreren. Er zijn slechts drie stappen nodig voor de montage: knippen, invoegen, persen. Daarnaast vergemakkelijkt het slanke ontwerp van de persverbinding het na-isoleren van de koppeling.
 
Smart
Omdat elke minuut op de bouwplaats telt biedt een QR-code op iedere koppeling direct toegang tot technische informatie en tal van hulpmiddelen zoals: montagehandleidingen en werkinstructies, maar ook een database voor projectdocumentatie en toegang tot een online bestellijstmodule.


De S-Press PLUS koppelingen zijn verkrijgbaar in de diameters 16 tot 32 mm.