Nieuw en exclusief verkrijgbaar bij Galvano: kranen van Benkiser

05-10-2021

De zelfsluitende kranen van Benkiser zijn al jaren een begrip op de Duitse sanitairmarkt. Het merk Benkiser combineert technologisch vernuft en moderne vormgeving met constante kwaliteit. Vanaf nu zijn de kranen van Benkiser ook verkrijgbaar op de Nederlandse sanitairmarkt, exclusief verkrijgbaar bij Galvano groothandel.

Al meer dan 110 jaar biedt Benkiser klanten een breed scala aan zelfsluitende sanitairproducten voor wc-, urinoir-, wastafel- en douchetoepassingen, evenals hoogwaardige messing fittingen, buizen en aanvullende accessoires in Duitse kwaliteit en vakmanschap. De producten komen rechtstreeks vanuit de fabriek in Burglengenfeld, Beieren. Recentelijk heeft de introductie van sensortechnologie de toevoeging van touch free kranen en automatische zeepdispensers aan het assortiment van Benkiser - dat nu in Nederland verkrijgbaar is -  toegevoegd. Deze contactloze sanitaire producten worden bediend door een infraroodsensor, helpen kruisbesmetting te voorkomen en het waterverbruik in commerciële en residentiële wasruimtes over de hele wereld drastisch te verminderen.

Touch free kranen
Het Benkiser-portfolio van touch free kranen wordt geactiveerd door een IR-sensor met opties voor zowel dek- als wandmontage. Op geselecteerde modellen is een verborgen sensor geïntegreerd in de uitloop voor een snellere reactie van een kleiner bereik. De meeste Benkiser-kranen en zeepdispensers zijn vervaardigd met een zeer robuust massief messing lichaam uit één stuk – voorkomt bacterievorming -, klassieke modellen zijn zelfs verkrijgbaar in verschillende kleuren en speciale afwerkingen. Daarnaast zijn er enkele lijnen te bestellen in RVS AISI316 materiaal.

Veel van de touch free kranen van Benkiser zijn verkrijgbaar met een bijpassende automatische zeepdispenser en handdroger om een volledig bacterie vrije omgeving te creëren. Benkiser-kranen worden aangedreven door een batterij of een transformator en hebben twee inlaatopties, een inlaat voor koud of voorgemengd water of twee inlaten voor warm en koud water, afhankelijk van de gewenste toepassing. Bovendien zijn er verschillende waterbesparende opties beschikbaar voor nog meer waterbesparing met de volgende debietopties: 4 l/min, 3 l/min, 1,89 l/min; 1,3 l/min - PCA-spray.

Touch free zeepdispensers
Het Benkiser-assortiment touch free zeepdispensers wordt ook geactiveerd door een IR-sensor met opties voor zowel dek- als wandmontage - net als de kranen - maar hebben de extra optie voor installatie van meerdere zeepdispensers op geselecteerde modellen. Maximaal 6 zeepdispensers kunnen gevuld worden middels een 6 liter tank. De tank geeft middels een led lampje (groen, geel of rood) het zeepniveau aan. De automatische zeepdispensers van Benkiser verminderen het zeepverbruik door een nauwkeurige zeepdosering te bieden die kan worden aangepast met de afstandsbediening. Elke zeepdispenser is voorzien van een peristaltische pomp die de zeep in de zeepslang aandrijft, waardoor besmetting en terugstroming wordt voorkomen. De zeepdispensers van Benkiser kunnen worden gebruikt met alle niet-merkgebonden zeep voor maximale besparingen en zijn eenvoudig te installeren en bij te vullen. De perfecte combinatie met een bijpassende Benkiser kraan voor een volledig bacterie vrije omgeving.

Naast deze touch free innovaties staat Benkiser bekend als ervaren ontwikkelaar en fabrikant van klassieke push-bediende sanitaire oplossingen. Of het nu gaat om toilet- en urinoirspoelers, zelfsluitende kranen en douches of specifieke zelfsluitende kranen, Benkiser kan de ideale oplossing bieden voor openbare en commerciële wasruimtes.