Registreren

Mengkranenserie Vaia van Dornbracht: verfijnd en elegant

21-10-2018

Met de komst van de nieuwe Vaia kranenserie bewijst Dornbracht wederom haar premium kwaliteiten. De designkranen worden gekenmerkt door een verfijnde en elegante uitstraling. Daarmee past Vaia zowel in klassieke als in moderne badkamers.

Met Vaia toont Dornbracht een zachte, harmonieuze vormentaal. De verfijnde uitloop pakt een klassieke vorm op en vertaalt deze naar een nieuw en open silhouet. De eveneens klassiek aandoende grepen - beschikbaar als kruisgrepen of hendel - verbinden geometrische met zachte contouren. De conische rozetten zorgen voor een bijzonder zachte overgang naar de wastafel.

Nieuwe oppervlaktevariant Dark Platinum Mat
Vaia is verkrijgbaar in de bekende oppervlakken platina mat en chroom. Daar komt het nieuwe luxe oppervlak Dark Platinum Mat bij. Deze donkere, zijdematte kleurnuance is licht geborsteld en zorgt voor een warme, zachte en aardse uitstraling. Met deze nieuwe variant biedt Dornbracht een extra mogelijkheid om de badkamer persoonlijk in te richten en ontstaat er nog meer ruimte voor vrijheid in vormgeving.

Designprincipes
Vaia is georiënteerd op vormgevingsprincipes die kenmerkend zijn voor alle series van Dornbracht. Dankzij de 5 P's - proportie, precisie, progressiviteit, persoonlijkheid en performance - ontstaat een blijvende, duurzame esthetiek die zich ook in de nieuwe serie Vaia manifesteert. De proporties zijn uitgebalanceerd, harmonisch en exact. Het design wordt gekenmerkt door heldere lijnen en precieze overgangen. De serie is excellent afgewerkt en tot in het kleinste detail uitgevoerd. Vaia pakt actuele ontwikkelingen in interieurdesign op, bootst deze echter niet na, maar interpreteert ze opnieuw en draagt - mede door het nieuwe oppervlak Dark Platinum Mat - bij aan een progressieve inrichtingsstijl.