Galvano vermindert de afvalberg: wikkelfolie bij palletzending wordt vervangen door PP-omsnoeringsband

04-10-2021

Voor een veilig transport en een meer milieuvriendelijk gebruik van materialen voor palletzendingen is Galvano per direct overgestapt van wikkelfolie naar PP-omsnoeringsband. Met polypropyleen (PP) omsnoeringsband biedt Galvano een  andere verpakkingswijze, waarmee zendingen nog altijd ongeschonden getransporteerd kunnen worden. Het voordeel van PP-omsnoeringsband ten opzichte van wikkelfolie is minder afval bij de ontvanger alsmede een meer efficiënte werkwijze in ons logistieke centrum.

Galvano heeft verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan en probeert voortdurend te kijken naar manieren om de afvalberg te verminderen. Vanuit de markt merkt Galvano de vraag om het gebruik van plastic te verminderen. In overleg met verschillende verpakkingsspecialisten heeft Galvano een alternatief gevonden dat veel minder materiaal verbruikt, makkelijk te verwerken is, en vooral minder afval veroorzaakt.

Na een aantal probleemloze testen bij onze expeditie, transport en goederenontvangst bij klanten heeft Galvano de verandering direct doorgevoerd.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met uw vertegenwoordiger van de buitendienst.