De geschiedenis van Easy Drain

07-01-2022

Ergens in 2001 was daar ineens de douchegoot. Een revolutie in badkamerland. Omdat de tegels steeds groter werden, was het steeds lastiger en arbeidsintensiever om het afschot richting het afvoerputje technisch en esthetisch goed voor elkaar te krijgen. De gebroeders Keizer uit Losser wisten daar weg mee. Zij ontwikkelden de douchegoot. Ze noemden hem Easy Drain. 

De douchegoot was vanaf dag één een wereldwijd succes. Remco Muiderman – oprichter van RM Sanitair – had daar een belangrijke rol in. Hij was nauw betrokken bij ontwikkeling van Easy Drain en verzorgt vanaf het begin de verkoop en distributie. 

Een florerende start 
Remco had anderhalf uur nodig om de eerste twintig nieuwe douchegoten te verkopen. Die snelheid bleef erin. Remco trok in een tweedehandsauto volgepakt met kokers het land door en verkocht er in het eerste half jaar meer dan 1.200. In het tweede jaar was het al een veelvoud daarvan. Vandaag de dag is RM Sanitair nog steeds de trotse distribiteur van Easy Drain voor de Nederlandse markt. Inmiddels is het de meest gekopieerde partij van het land. RM Sanitair beschouwt dat als een groot compliment voor de marktleider op het gebied van douchegoten, wereldwijd. 

Uitgebreid portfolio 
In 2004 werd de Easy Drain bekroond met de landelijke Innovatieprijs. Ook in de jaren erna volgden er meer prestigieuze prijzen. De vernieuwingen gingen gewoon door. Er kwamen verbeteringen om de waterdichtheid te borgen, om de installatie te vergemakkelijken, de inbouwhoogte te minimaliseren, de flexibiliteit te maximaliseren. En er werden steeds mooiere versies van de Easy Drain gepresenteerd. Inmiddels is er voor elke badkamer een Easy Drain. Of het nu gaat om een tegelvloer, een gietvloer, een vinylvloer of een vloer van natuursteen. Altijd stijlvol afgewerkt, altijd 100% functioneel. 

Innoveren is onze kracht
Vernieuwingen en verbeteringen blijven bij Easy Drain hoog in het vaandel staan. Een goed voorbeeld van vernieuwing was de Compact Clean douchegoot met Dryphon®-techniek. Dryphon is een ‘droge’ sifon die zorgt voor een afvoercapaciteit tot 60 liter per minuut en die schoonmaak en onderhoud tot een minimum beperkt. Kortom: minder onderhoud aan je douchegoot. Hoe ideaal is dat? Ook bestaande afvoeren kunnen worden uitgebreid met deze techniek. Een mooi staaltje innovatie en slechts een kleine greep uit de collectie vernieuwingen en verbeteringen die in de loop der tijd zijn gepresenteerd. 

Naast Easy Drain ontwikkelt, produceert en verhandelt RM Sanitair ook het badkamermerk LoooX. Twee omvangrijke sanitairmerken waar 50 werknemers werken aan het succes van beide merken.

Dit is een bewerkte versie van een eerder verschenen artikel.