Blog: het comfort van de Vasco Niva-Mixed

13-10-2021
Als je ochtend- en avondmensen hebt, dan ben ik een ochtendmens. Simpel gesteld: als ik het druk heb, sta ik liever een of twee uur eerder op dan ’s avonds langer door te werken. Als het fris begint te worden, zit daar één nadeel aan: de verwarming brandt nog niet. Maar ik wil eigenlijk niet rillend de douche uitstappen. 

Snel elektrisch verwarmen
Uiteraard ben ik niet de enige met dit ‘probleem’. Gelukkig heeft Vasco daar iets slims voor bedacht: de hybride radiator. Ik heb het nu over de Niva-Mixed. Mixed, want deze Niva werkt gewoon elektrisch én hydraulisch. Elektrisch is dus allereerst heel fijn in de vroege uren. De CV-installatie is nog niet ingeschakeld en het huis moet dus nog op temperatuur komen. Maar in de badkamer schakel je snel de Niva-Mixed op elektriciteit. Binnen de kortste keren is de omgeving behaaglijk. Een goede start van de dag! 

Verder als deel CV-installatie
Het mooie van de Niva-Mixed is, dat de radiator de rest van de dag gewoon onderdeel kan zijn van de CV-installatie. Als je gezin de rest van de dag regelmatig gebruik maakt van de badkamer, stel je de gewenste temperatuur in en heb je er geen omkijken meer naar. Je kunt ook kiezen voor een lagere basistemperatuur en inschakeling op elektriciteit als je de badkamer gebruikt. Dan heb je wel wat discipline nodig, maar dat is voor de goede zaak, zeg ik dan maar. 

Het succesnummer Niva
Het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de Niva collectie was: verfijnd, tijdloos design op maat voor elke ruimte. Zodat het volledige interieur één en dezelfde look & feel kan krijgen. Niva omvat verticale (recht en afgerond) en horizontale radiatoren voor de centrale verwarmingsinstallatie. Daarnaast zuiver elektrische en mixed (hybride) uitvoeringen. Speciaal voor de badkamer ontwikkelde Vasco de multifunctionele Niva Bath met leggers en kapstok voor extra gebruikscomfort. Kortom: met een tijdloze designcollectie reikt Vasco je een groot aantal warmteoplossingen aan voor het hele huis. 

De Niva collectie van Vasco is verkrijgbaar in ruim 50 verschillende kleuren. Dat geldt uiteraard ook voor de Niva-Mixed. Alle mogelijkheden dus om deze hybride radiator perfect in te passen in je badkamer!

RF-thermostaat, Climate Control app of domotica aansturing
Bij Galvano kennen we Vasco als een fabrikant die gebruiksgemak en innovatie hoog in het vaandel heeft. Dat zie je ook weer bij deze Niva-Mixed. Hij is handmatig te bedienen met een RF-thermostaat (inclusief). Je kunt ook een variant kiezen die je bedient met de Climate Control app van Vasco. Kost wat, maar dan kun je ook op afstand perfect je binnenklimaat instellen. Tot slot is er een Niva-Mixed die je kunt gebruiken in combinatie met domotica. Voor alle varianten is tegen meerprijs een fraai ventiel verkrijgbaar, in chroom of zwart.

Om het af te maken: handdoekbeugel
Comfort is niet alleen warmte als het nodig is, maar ook een plekje om je handdoek te drogen. Vasco heeft een kleine reeks handdoekbeugels ontwikkeld voor de Niva, allemaal ook passend op de Niva-Mixed. Er zijn de korte en de lange beugel, de vierkante en de rechthoekige beugel, er is zelfs een fraaie variant in goud. 

Ja, ik ben enthousiast over de Niva-Mixed. Over de looks, maar vooral over de optie om snel elektrisch te verwarmen. Niet iedereen heeft al in de gaten dat deze mogelijkheid er is. Zegt het voort, zou ik zeggen. 

Groet,

Frans van der Heijden, product manager Galvano