Blog: Detremmerie speelt in op interieurtrends met de Private Collection

15-09-2021

Rond is terug! Let maar eens op hoeveel appartementsgebouwen je met ronde lijnen ziet. Hoe je steeds vaker comfortabel zit op een organisch gevormde bank of stoel. 
Daar moest ik aan denken toen ik de Private Collection van Detremmerie zag. Wastafel, wastafelonderkast, halfhoge kolomkast en spiegel. De spiegel is een volmaakt ovaal, het bovenaanzicht van de meubels en wastafel is een ovaal met één afgeplatte lange (muur)zijde. Prachtig en een nieuw bewijs dat Detremmerie de tijd goed begrijpt. Een ‘aanvullend bewijs’ is dat de van MDF gemaakte meubels verkrijgbaar zijn in liefst 205 RAL kleuren. Ook kleur is terug in de badkamer. 

Laten we de nieuwe serie badkamermeubels eens in detail bekijken. Wat mij direct opvalt aan Private Collection is de aaibare vorm. De meubels vragen erom aangeraakt te worden, met een hand de lijnen te volgen. Vind ik een goed teken. Het eerste wat ik deed was een deurtje openen en van een afstandje kijken naar de vorm die dan ontstaat. Het ziet er allemaal fraai uit. 

Mooi is ook de matte lak. Het lakwerk, de scharnieren, de afwerking, alles straalt kwaliteit uit. Het wastafelonderblad komt in veel variaties. Fraai is de dubbele wastafel, met een breedte van 121 cm (enkele waskom ) of 161 cm (dubbele waskom). Er zijn uitvoeringen in kunstmarmer, top solid, marmer of glas. Het glas in zes kleuren, variërend van mat wit tot mat lichtgrijs, mat zwart en mat rood. De marmer uitvoering is verkrijg in wit, zwart en bruin. Dat geeft royale mogelijkheden om spannende accenten te leggen of juist maximale rust te creëren. 

Je hoeft geen designer te zijn om enthousiast te raken over de ovale spiegel voor boven de wastafel. Vormen die zich herhalen, het is een basisprincipe van schoonheid. De spiegel is voorzien van indirecte ledverlichting rondom. Uiteraard. Ik zou het bijna een indirecte luxe toets noemen. 

De enkele onderkast is 120 cm breed, de dubbele, met twee lades, 160 cm. Beide kasten bieden aardig wat ruimte om badkamerspullen op te bergen. Als er behoefte is aan meer ruimte, komt de halfhoge kolomkast van in beeld. De kolomkast van 100 x 50 cm heeft twee gebogen deuren en een maximale diepte van 39 cm. De bovenzijde wordt afgewerkt met een tablet van naar keuze 18 of 32 mm. Ook weer verkrijgbaar in 205 matte Ral kleuren. 

Ik begon dit stukje met ‘rond is terug’. Bij de Private Collection moest ik namelijk even denken aan de Bolero en de Quinto van Detremmerie. Twee series badkamermeubelen die het beide alweer een aantal jaren geleden in de Benelux goed deden. Een van de succesfactoren: de gebogen fronten en deuren. Van de Bolero herinner ik me nog de dubbele wastafel met onderkast in de vorm van een golf. Dat was nieuw. Dat was anders. Dat was gedurfd. Detremmerie zette een trend. Op dezelfde manier is het Belgische bedrijf met de Private Collection nu weer trendsetter. 

De Private Collection is in alle schoonheid te zien op detremmerie.be. Overtuigend. Op bezoek in Waregem, België kreeg ik nog iets anders te zien. Detremmerie heeft de productiefaciliteit uitgebreid met 2200m2. Het bedrijf zit dus bepaald niet stil. Het durft te innoveren, te investeren en kennelijk levert dat op. Ik ben nog lang niet uitgekeken op de Private Collection, maar ben nu al benieuwd naar het volgende nieuwtje. 

Groet,

Maikel Bongers, product manager Galvano