Goede voorbereiding, sneller resultaat

Een goede voorbereiding is het halve werk. En maakt de andere helft een stuk leuker. Als je vooraf de juiste informatie overzichtelijk vastlegt, kun je verder focussen op waar het om gaat: de invulling. Begin er direct mee. Kijk rond. Bij vrienden, in bladen. Schrijf op welke sfeer je bevalt en waarom, welk sanitair je mooi vindt, het merk van een bijzondere spiegel of een fraai meubel. Bezoek onze showroom en laat je door jouw badkamerspecialist of onze adviseurs bijpraten over het laatste nieuws. Kijk hieronder voor andere praktische tips.

Maak een eenvoudige plattegrond

Om je ideale badkamer te vinden, kun je het beste beginnen met de ruimte in kaart te brengen. Handig om een simpel plattegrondje te tekenen. Dan heeft je adviseur meteen in de gaten wat de vorm is en of er bijzonderheden zijn (een nis of schuin dak bijvoorbeeld). Schrijf er lengte en breedte in. Als de hoogte niet standaard is, graag noteren. Geef aan waar deuren en ramen zitten, wat de afmetingen zijn en of ze naar binnen of buiten opendraaien. Als je de bestaande badkamer wilt renoveren, is het handig om aan te geven waar het sanitair nu zit.

Voorbereiding Showroom afspraak

Breng jouw stijl in beeld

Voor grote ontwerpers is het gesneden koek; zij maken voor elke nieuwe collectie een moodboard. Meestal is dat een collage van een aantal beelden. Samen weerspiegelen ze de gewenste sfeer. Kun jij ook. Gewoon doen. Verzamel afbeeldingen die jou aanspreken (van internet – Pinterest! – en uit woonbladen bijvoorbeeld). Fotografeer bij vrienden als je hun badkamer mooi vindt. Neem een flink stuk karton en componeer daar de beelden van je favoriete kleuren en voorwerpen tot een sfeerbeeld waar jij je bij thuis voelt.

Wat wil je er per se in?

Het ontwerpen kan pas beginnen als je weet wat je in je badkamer wilt hebben. Douche, bad, een toilet, wastafel(s), fonteintje, spiegel, meubels, (vloer)verwarming?

De laatste trends

De comfortabele douchewc begint al in te burgeren. Inbouwkranen zijn helemaal hip op dit moment. De tegel maakt hier en daar plaats voor betonstuc. Er begint wat kleur door te dringen in de Nederlandse badkamer. Kwestie van smaak. Maar als je niet weet dat het er is, kun je er ook niet voor kiezen. In onze showroom praten we je met alle plezier bij.

Bepaal je budget

Bepaal het budget waarmee je wilt werken. Heb je een vast maximum of is er eventueel extra ruimte voor de ultieme droom?

Plan je afspraak

Laat je inspireren in onze showroom! Plan samen met ons het geschikte moment!